Idén kom en dag under Är 2014 nÀr vi satt i bilen och körde till vÄrt hus utanför New York.

"Med alla hÄrvÄrdsprodukter som finns pÄ marknaden, varför Àr sÄ mÄnga mÀnniskor fortfarande sÄ missnöjd med hur deras hÄr kÀnns och presterar?"

Med vĂ„r bakgrund - David som internationell hĂ„rstylist och Anders med sin lĂ„nga historia av varumĂ€rkesutveckling och entreprenörskap - kom den naturliga slutsatsen att starta vĂ„rt eget hĂ„rvĂ„rds-varumĂ€rke.

Vi kĂ€nde bĂ„da att konsumenten var redo för en ny upplevelse, nĂ„got bĂ€ttre Ă€n vad som hade blivit förvĂ€ntat. Men vad kunde vi göra som var meningsfullt och nytt? Vi visste att det mĂ„ste vara om verklig personalisering och högkvalitativa ingredienser. 

Lösningen var enkel: att skapa en modulÀr linje, dÀr anvÀndaren fÄr verktygen och kunskapen för att helt sjÀlv kombinera och blanda produkter för att skapa det exakta resultat som hon eller han vill ha just den dagen.

VĂ€gen till lösningen var mindre enkel. VĂ„ra krav pĂ„ ingredienser och originella formler var utmanande, och sĂ„ var det faktum att ingen nĂ„gonsin hade skapat modulĂ€ra hĂ„rvĂ„rdsprodukter-som gjorts för att blandas i handen av anvĂ€ndaren-innan. Det tog oss tre Ă„r och tre labb i Italien, USA och Sverige innan vi Ă€ntligen kunde skapa produkter som vi var nöjda med och som uppfyllde vĂ„ra kvalitetsstandarder.

Vi lanserade de första fem produkterna i Martinsson King kollektionen strax före början av 2018.  VĂ„rt mĂ„l Ă€r fortfarande att helt uppfinna fler hĂ„rvĂ„rdprodukter enligt vĂ„r metod. Inga fler dĂ„liga hĂ„r dagar!

David & Anders

David Glover

Àr en frisör och hÄrstylist med mer Àn tjugo Ärs internationell erfarenhet. Hans verk har publicerats i bland annat Elle, Marie Claire, GQ och Vogue. Han har varit Exekutiv producent och Creative Ambassador pÄ hÄrvÄrdsföretag som Kevin Murphy och Davines. David har arbetat med mÄnga kÀndisar, bland annat med Linda Evangelista, Elle MacPherson och Heidi Klum. David har jobbat pÄ prestigefyllda catwalks i Paris och Milano som visats för designhus som Versace, Alexander McQueen och Tom Ford.

www.davidglover.me    

 

Anders Sjöstedt

Àr entreprenör och affÀrsutvecklare som hjÀlpt globala företag att utveckla sig i en vÀrld som förÀndras med ny teknik och digitala medier. Bland kunderna finns IKEA, Johnson & Johnson, Nielsen, Nike, Mindshare och Publicis. Han ledde Skandinaviens största startup house, Minc och byggde upp USAs verksamhet för det svenska utbildningsföretaget Hyper Island.