4 mirakel-ingredienser för frissigt hår

4 mirakel-ingredienser för frissigt hår


3 minuters läsning

Oavsett hårtyp måste de flesta av oss hantera frissigt hår någon gång i våra liv. Så vad orsakar frizz - och hur kan vi undvika det? Här är våra 4 bästa mirakel-ingredienser!

Frissigt hår orsakas vanligtvis av brist på fukt i håret. När håret är torrt söker det fukt från luften omkring, vilket är orsaken till att vädret ofta gör problemet värre.

Användning av heta stylingverktyg kan också vara en viktig bidragande faktor till krusigt hår på grund av de skador de orsakar på hårets yttre lager.

Här är fyra bra ingredienser att leta efter, om du vill bygga fukt, skydda håret och undvika friss!


Solrosolja

Solros

Denna naturliga ingrediens används i många fuktgivande schampon och är en kraftfull allierad i din kamp mot friss. De hälsosamma fetterna och antioxidanterna i solrosolja gör den till en utmärkt behandling för torrt, livlöst hår.

Oljan innehåller bland annat en oljesyra som kan stoppa att hårstrån bryts av och kan få ditt hår att kännas längre, eftersom ändarna inte bryts så lätt.

Den har också antiinflammatoriska egenskaper som kan hjälpa till att få bort mjäll och lindra en kliande hårbotten.

Vital_Cleanse_schampo

Vital Cleanse schampo är fylld med mycket solrosolja för att ge näring och skydda ditt hår.

Vital Cleanse shampoo

Vital Cleanse shampoo

275.00 SEK

  Rikligt återfuktande och färgskyddande schampo som rengör och återfuktar håret på ett skonsamt sätt. Lämpligt för: färgbehandlat, markerat, torrt, lockigt eller frissigt hår. Ge energi till torrt, sprött hår: Rengör och återfukta med detta tjocka, krämiga schampo. Återfukta törstigt hår:... Läs mer



Sheasmör

Denna naturliga fuktighetskräm hjälper till att minska friss och förbättrar hårets glans. Det gör håret också mer hanterbart, utan att lämna några rester.

Sheasmör utvinns från nötterna på sheaträdet som huvudsakligen växer i Västafrika. Det har använts som en kosmetisk ingrediens i århundraden för sina fuktande och vårdande egenskaper. 

Sheasmör är också antiinflammatoriskt, en antioxidant och det ger enligt forskningen inga allergiska reaktioner. Det erbjuder också ett naturligt UV-skydd!

Invisible Clease torrschampo

Vital Rinse balsam använder sheasmör för att ge djup, varaktig fukt i håret.

Vital Rinse conditioner

Vital Rinse conditioner

275.00 SEK

  Återfuktande balsam som gör håret mjukt, flexibelt och återfuktat utan att lämna några rester. Lämplig för: Torrt, skadat, lockigt eller frissigt hår, kluvna hårtoppar. Mjukt och trasselfritt: Återfuktar och återställer ditt hår utan tunga eller feta rester! Mer flexibilitet... Läs mer


Kameliaolja

Kamelia

Denna traditionella japanska ingrediens - även kallad Tsubaki-olja eller tefröolja - har varit geishornas skönhetshemlighet i århundraden. Den har odlats under mycket lång tid i hela Asien och utvinns ur frön från kamelia.

Denna kallpressade olja innehåller hälsosamma fettsyror som hjälper till att återställa hårets elasticitet, balans och jämnhet.

Kameliaolja tränger lätt in i varje hårstrå och lämnar håret smidigt, frizzfritt och lätt att kamma igenom utan att det känns flottigt.

Vital_Rinse_Conditioner

Smoothing Infusion serum

Smoothing Infusion serum

275.00 SEK

  Anti-frizz-serum med kameliaolja för intensiv fukt och glans. Intensiv fukt och glans: Japansk kameliaolja ger effektiv anti-frisp och låser in ungdomlig flexibilitet i varje hårstrå. Ingen klibbig känsla: Detta unika serum med dubbla funktioner absorberas helt och hållet i... Läs mer


DIPA

DIPA

Denna biologiskt nedbrytbara ingrediens (dess fullständiga namn är di-isopropyl adipate) är en avancerad, hållbar och icke-fet fuktgivare som används i avancerade hud- och hårvårdsprodukter.

Det absorberas snabbt och gör att håret känns rent och återfuktat, samtidigt som det förhindrar att fukt tas upp från luften.

   

Style Memory Heat/UV Shield spray använder DIPA för att bevara fukt, bekämpa friss och få bort statisk elektricitet.

Style Memory Heat/UV Shield working spray

Style Memory Heat/UV Shield working spray

275.00 SEK

  Värme/UV-skyddande spray med anti-frizz och ett smart stylingminne. Skydda ditt hår: Skydda håret mot värme från stylingverktyg (upp till 200C/410F) och solens färgblekande effekter med det dynamiska värme/UV-skyddet spray! ... Läs mer


Jag hoppas att detta hjälper dig att uppleva smidigt, friss-fritt hår!

Mycket kärlek,

David Glover

Grundare och kreativ chef



Alla Martinsson King-produkter är 100% veganska och miljövänliga, tillverkade i Sverige och rekommenderade av den ideella organisationen Grön Salong™.

« Tillbaka till bloggen