"Fake news!" 
Vi avslöjar de största hår-myterna.

"Fake news!" Vi avslöjar de största hår-myterna.


3 minuters läsning

Det finns många osanna myter om hår. Några av dem har funnits så länge att det är svårt att veta vad som faktiskt är sant. Vi har aktiverat vår #MKdebunker att hitta några av de vanligaste lögnerna och skingra några av de värsta hår-myterna.

Hår Myt #1. Klippa ditt hår gör att det växer snabbare

Inte sant, men om du trimmar skadade hårtoppar innan skadan sprider sig högre upp så hindrar du att hårstrån bryts av, vilket gör att ditt hår behåller sin längd. Även om många produkter hävdar motsatsen, så kan man tyvärr inte reparera skadade hårtoppar, men det går att förhindra dem. Håll ditt hår väl fuktat, använd ett bra skydd när du använder värmestyling-verktyg och klipp dig regelbundet, så kan du behålla ett friskt, långt hår!

Hår Myt #2. Håret vänjer sig vid samma schampo och balsam

Nej! Om du känner att dina hårvårdsprodukter inte längre fungerar, så beror det förmodligen på att hårets behov har förändrats. Om du började använda produkterna när ditt hår var torrt eller skadat, så kan det vara att problemet nu är åtgärdat och de nu är för tunga för ditt hår. Det kan också vara att du färgat håret, att årstiderna skiftar eller att du förändrat din diet eller livsstil, något som också kan påverka vilka hårprodukter du behöver. Din hårvård kan behöva justeras lika ofta som din hudvård.


Kolla in vårt schampo+balsamerbjudande!

Klicka här för mer info.


Hår Myt #3. Stress gör ditt hår grått

Tack och lov är detta inte sant. Dina hårsäckar har pigmentceller som skapar melanin, en kemikalie som ger ditt hår färg. När du åldras börjar dessa celler dö och utan pigment växer nya hårstrån i olika nyanser av grått och silver. När denna process börjar beror främst på genetik, så om någon av dina föräldrar hade grått hår vid trettio års ålder finns det en god chans att du får det också.

Hår Myt #4. Håret växer snabbare på sommaren

Av alla hårmyter är den här faktiskt sann! Studier har visat att ditt hår kan växa upp till 10% snabbare under sommarmånaderna. Under de varmare månaderna är vårt blodflöde mycket effektivare eftersom det inte behöver arbeta så hårt för att hålla våra inre organ varma och fungera korrekt. Ökat blodflöde innebär att mer blod når hårbotten och ökar flödet av näringsämnen till håret, vilket skapar en något snabbare hårväxt. Vi kan förbättra effekterna av denna process genom att se till att vi upprätthåller en hälsosam, väl balanserad kost.

Lycka till med ditt hår!

 

« Tillbaka till bloggen