5 bästa tipsen för grått hår

5 bästa tipsen för grått hår


4 minuters läsning

Grått hår är mycket trendigt just nu, men som alla med grått hår vet kräver det både mycket arbete och rätt produkter för att hålla det friskt och snyggt. 
 

Vad är grått hår?

"Grått" hår innebär egentligen att vitt hår blandas med din ursprungliga hårfärg. När vi åldras slutar vårt hår att tillverka melanin, vilket är det som skapar färgpigmenten i vårt hår. Vad du ser är bokstavligen "färglöst" hår där hårsäcken har slutat producera de celler som krävs, vanligtvis tillsammans med de naturliga oljor som din kropp producerar för att hålla håret smidigt. 
 
Därför är det troligt att dessa nyare vita hårstrån är tunnare än ditt befintliga hår, även om det tenderar att kännas tjockare och mer grovt på grund av dess brist på fukt. Även om detta kanske inte är ett problem för dem som vill ha mer volym och lockar, påverkar det ändå både flexibilitet och glans. 
 
Här är fem tips för hur du håller ditt gråa hår fräscht och stilfullt! 
 

1. Tillsätt mer fukt

Fukt är nyckeln till att bibehålla mjukheten och glansen, så att det grå håret inte ser "trött" ut. Välj ett sulfatfritt schampo som rengör håret försiktigt och tillför ingredienser som betaine för fukt och flexibilitet. Använd balsam varje gång du tvättar för att ge näring till både hår och hårbotten. Du kan också använda ett fuktgivande serum för att hålla håret flexibelt och behandla det med en återfuktande behandling (ofta kallad “masque”) 1-2 gånger i månaden för att återställa lyster och spänst.  
 
 

Vår rekommendation:

Hydrating Infusion Serum

Koncentrerat serum för fukt och flexibilitet. Mer information

Hydrating Infusion Serum

Hydrating Infusion Serum

275.00 SEK

Koncentrerat fuktserum för flexibilitet och rörlighet. Omedelbar fukt och flexibilitet: Få hälsosam spänst och lyster i alla hårtyper med detta unika serum med dubbla funktioner. Ingen klibbig känsla: Detta serum absorberas helt i håret för att ge håret... Läs mer


2. Undvik balsam med silikon

Silikon kan skapa en barriär på ditt hår som förhindrar att det absorberar all fukt det behöver. Många balsam innehåller silikon för att ge dig känslan av fukt, men det är bara kosmetiskt och det kan snabbt göra ditt hår väldigt uttorkat. Om du märker att ditt hår eller hårbotten blir lite oljiga mellan tvättar ska du förmodligen kontrollera ingredienserna i det balsam du använder idag (allt som slutar på "cone" är en silikon).
 
 

Vår rekommendation:

Vital Rinse conditioner

Återfuktande balsam för torrt och skadat hår. Mer information

Vital Rinse conditioner

Vital Rinse conditioner

275.00 SEK

  Återfuktande balsam som gör håret mjukt, flexibelt och återfuktat utan att lämna några rester. Lämplig för: Torrt, skadat, lockigt eller frissigt hår, kluvna hårtoppar. Mjukt och trasselfritt: Återfuktar och återställer ditt hår utan tunga eller feta rester! Mer flexibilitet... Läs mer


3. Använd produkter som stärker volym

Produkter med Pro-vitamin B5, en naturlig ingrediens som tränger in i hårstrået, tillför både fukt och volym. Många volymprodukter kan ge ditt hår ett lyft men torkar också ut och gör ditt hår matt, snarare än att bygga den glans du också vill ha.
 
 

Vår rekommendation:

Volume Infusion serum

Energigivande, viktlöst volymserum. Mer information

Volume Infusion serum

Volume Infusion serum

275.00 SEK

Energigivande, viktlöst serum för ökad styrka och volym. Stark volym och fyllighet: Bygg upp kropp och styrka i fint, platt hår med detta unika serum med dubbla funktioner. Ingen klibbig känsla: Detta serum absorberas helt i håret för att bygga upp fantastisk... Läs mer


4. Var försiktig med värmestyling

Om du fönar eller använder tång kan grått hår ibland bli skadat och få en lätt brun ton, framför allt i topparna. Försök använda värmeskyddande produkter och se också till att inte använda stylingverktyg på högsta värme. Det är också bra att få topparna trimmade ganska ofta, så att håret ser friskt och starkt ut. Du kan få din styling att vara längre om du har ett bra torrschampo som fräschar upp och vitaliserar ditt hår. Då känns ditt hår rent flera dagar och du slipper tvätta så ofta.
 

Vår rekommendation:

Style Memory Heat/UV Shield working spray

Värme/UV-skyddande spray med antifriss.  Mer information

Style Memory Heat/UV Shield working spray

Style Memory Heat/UV Shield working spray

275.00 SEK

  Värme/UV-skyddande spray med anti-frizz och ett smart stylingminne. Skydda ditt hår: Skydda håret mot värme från stylingverktyg (upp till 200C/410F) och solens färgblekande effekter med det dynamiska värme/UV-skyddet spray! ... Läs mer


5. Gör återkommande detox-behandlingar

Föroreningar i luften (speciellt rök) och i det vatten du använder (till exempel kalk) kan lätt fastna i hårsäckarna, vilket kan ytterligare torka ut håret. Av denna anledning är det bra att göra en detox-behandling med ett speciellt schampo minst en gång i månaden, för att försiktigt ta bort eventuella föroreningar utan att skada de naturliga oljor som ditt hår innehåller. Jag hoppas att dessa tips hjälper dig att verkligen njuta av ditt grå hår! Du är välkommen att kontakta mig om du har några frågor!
 
 

Vår rekommendation:

Essential Cleanse shampoo

Skonsamt schampo för detox och ny spänst. Mer information

Essential Cleanse shampoo

Essential Cleanse shampoo

275.00 SEK

  Lätt hydrating volymschampo för att förbättra fyllighet, försiktigt avgifta och ge tillbaka glans. Lämplig för: fint, platt eller tråkigt hår, oljiga rötter och känslig hårbotten. Rengör på djupet och skonsamt: Ger en fräsch och hållbar känsla. Perfekt för finare,... Läs mer

 

« Tillbaka till bloggen