5 bra tips för hårvård hemma

5 bra tips för hårvård hemma


4 minuters läsning

Under dessa märkliga tider träffar många av oss vår stylist mer sällan än vi skulle vilja. Det innebär att vi måste ta hand om vårt hår själva, med varierande framgång. Men förlora inte hoppet! Du kan skapa ett vackert, friskt hår hemma som till och med kan växa sig starkare och bättre än tidigare. Här är mina bästa hårvårdstips.

 

Låt bli

Låt oss börja med vad du inte ska göra. Försök inte klippa håret själv! Det blir nästan aldrig som du vill och en dålig klippning kan orsaka bestående problem. Låt det växa tills du kan träffa en stylist och få en professionell klippning!

 

1. Rengör

Det är alltid viktigt att hålla håret rent och friskt. Använd mjuka formler som renar håret utan att ta bort dess naturliga oljor. Kombinera ett närande schampo med ett som ger detox-effekt varannan vecka. Tvätta inte oftare än du behöver.

Försök att bara använda stylingprodukter som du kan känna absorberas in i håret. De produktrester som du kan känna ovanpå håret drar till sig smuts och tvinga dig att tvätta oftare. Stylingprodukter som ger mycket känsla av rester kan också göra att hårbotten och panna blir flottiga.


 

VITAL CLEANSE SHAMPOO (250 ML): Ett rikligt fuktgivande schampo för torrt och uttorkat hår, med ett vårdande färgskydd. Läs mer.

Vital Cleanse shampoo

Vital Cleanse shampoo

275.00 SEK

  Rikligt återfuktande och färgskyddande schampo som rengör och återfuktar håret på ett skonsamt sätt. Lämpligt för: färgbehandlat, markerat, torrt, lockigt eller frissigt hår. Ge energi till torrt, sprött hår: Rengör och återfukta med detta tjocka, krämiga schampo. Återfukta törstigt hår:... Läs mer


 

2. Vårda

Även med mjuka schampon behöver de flesta av oss ett bra balsam för att ge håret fukt, mjukhet och flexibilitet. Om ditt hår är tunt, använd en lätt formel som inte tynger det. Om du har tjockare eller frissigare hår, hitta en produkt som lätt tränger in i hårstråna. Då kan du styra effekten med hjälp av hur mycket du sköljer ut - med ett bra balsam kan du lämna produkt kvar i håret för att absorberas och stärka håret inifrån.


VITAL RINSE CONDITIONER (250 ML): Ett fuktgivande balsam som gör håret silkeslent och flexibelt. Läs mer

Vital Rinse conditioner

Vital Rinse conditioner

275.00 SEK

  Återfuktande balsam som gör håret mjukt, flexibelt och återfuktat utan att lämna några rester. Lämplig för: Torrt, skadat, lockigt eller frissigt hår, kluvna hårtoppar. Mjukt och trasselfritt: Återfuktar och återställer ditt hår utan tunga eller feta rester! Mer flexibilitet... Läs mer


 

3. Fukta

De flesta hårtyper behöver extra återfuktning, särskilt på vintern när inomhusvärme och kallt väder gör håret extra torrt. Det finns flera stärkande serum på marknaden som är lätta att applicera. Dessa ger ofta också näring och vård åt en torr, känslig hårbotten.


HYDRATING INFUSION SERUM (100 ML): Koncentrerat fuktserum för mer flexibilitet och lyster. Läs mer.

Hydrating Infusion Serum

Hydrating Infusion Serum

275.00 SEK

Koncentrerat fuktserum för flexibilitet och rörlighet. Omedelbar fukt och flexibilitet: Få hälsosam spänst och lyster i alla hårtyper med detta unika serum med dubbla funktioner. Ingen klibbig känsla: Detta serum absorberas helt i håret för att ge håret... Läs mer


 

4. Skydda

All värmestyling riskerar att torka och skada håret, såvida du inte använder en bra värmeskyddsprodukt. Kolla recensioner innan du köper och se till att de skyddar upp till 200°C. Även om du har bra värmeskydd, ställ in verktyget på låg/medium för att undvika att bränna håret.

Skydda också håret när du sover genom att samla det i en knut - och duscha inte precis innan du går och lägger dig. Ditt hår är som mest skört när det är vått, och vissa av oss rör oss mycket när vi sover.


STYLE MEMORY WORKING SPRAY (300 ML): Värme/UV-spray med antifriss-teknik och unikt styling-minne. Läs mer.

Style Memory Heat/UV Shield working spray

Style Memory Heat/UV Shield working spray

275.00 SEK

  Värme/UV-skyddande spray med anti-frizz och ett smart stylingminne. Skydda ditt hår: Skydda håret mot värme från stylingverktyg (upp till 200C/410F) och solens färgblekande effekter med det dynamiska värme/UV-skyddet spray! ... Läs mer


 

5. Be din frisör om hjälp.

Även om du av olika anledningar inte kan besöka din vanliga stylist, så ger de oftast gärna råd om din hemvårdsrutin, så ring dem eller skicka dem ett meddelande!

Du är också välkommen att kontakta mig på [email protected] [email protected. Mina kollegor och jag kommer att göra vårt bästa för att hjälpa dig!

Mycket kärlek,

David Glover

Grundare och kreativ chef


Alla Martinsson Kings produkter är 100% veganska och miljövänliga, tillverkade i Sverige och rekommenderade av Grön Salong.™.

 

« Tillbaka till bloggen