3 bästa tipsen för miljövänlig hårvård!

3 bästa tipsen för miljövänlig hårvård!


2 minuters läsning

Vi vill alla använda produkter för hår och kropp som är bra både för oss själva och för naturen. Men hur vet vi att de faktiskt är bra?

Ett problem är att många varumärken använder ord som "naturligt" och "hållbart" i sin marknadsföring utan att faktiskt kunna leverera det. 

Här är mina 3 bästa tips för att se till att dina hårprodukter är rena och miljövänliga!

 

1. Kontrollera ingredienserna.

För att veta om din produkt bara innehåller miljövänliga ingredienser måste du nästan vara kemist. Lyckligtvis finns det andra som kontrollerar dem för oss. Du kan antingen använda appar som ThinkDirty som låter dig skanna produkter för osunda komponenter, eller se om ditt varumärke använder strikta kontroller från organisationer som Grön Salong, vars Grön lista endast innehåller produkter som använder de mest miljövänliga ingredienserna. (De andra hamnar på deras gula och röda listor.)

 

2. Välj färre ingredienser.

Ofta läggs "organiska" ingredienser till för att locka vår uppmärksamhet från andra billiga och skadliga komponenter. Ju kortare ingredienslistan är, desto lättare är det för dig att se till att hela innehållet är miljövänligt och rent. 12-20 ingredienser kan vara bra för ett schampo, till exempel.

 

3. Få klimatkompensation.

Det är omöjligt att tillverka en produkt och frakta den till dig utan att det påverkar miljön. Välj varumärken som inte bara skapar miljövänliga produkter utan också ger betydande bidrag till organisationer som hjälper till att beräkna och kompensera dessa klimateffekter genom att plantera träd eller minska föroreningar någon annanstans, till exempel Koldioxidavtryck.

 

Vi vill alla att våra produkter ska leverera rätt resultat. Vi kan också kräva att de är bra för naturen – och för oss! Du kan läsa mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Skicka dina idéer och tankar till [email protected] [email protected.

Mycket kärlek,

David Glover

 


Kolla in Martinsson Kings produkter!

✔️Tillverkade i Sverige
✔️100% miljövänliga och veganska
✔️Rekommenderade av Grön Salong™
✔️Minimal antal ingredienser
✔️Climate kompenseras x5 genom Carbon Footprint™

Mer information

 

« Tillbaka till bloggen