Vedligehold og forlæng din hårfarve - vores bedste tips!

Vedligehold og forlæng din hårfarve - vores bedste tips!


5 minutters læsning

Lige siden pandemien ramte, er det blevet noget af en udfordring at vedligeholde og forlænge sin hårfarve og holde den synlige genvækst på et minimum.

Selv med udsigten til, at salonerne langsomt begynder at åbne op, kæmper mange af os enten stadig for at få en tid eller ønsker at holde social afstand bare lidt endnu.

En af de største udfordringer har været at holde dine naturlige rødder fra at tage over, især hvis det aldrig var en realistisk mulighed for dig at blive helt naturlig og lade det hele vokse ud i første omgang.

Mens vi så en umiddelbar tendens til naturligt gråt hår i begyndelsen af pandemien (som vi sandsynligvis aldrig har set magen til, siden kvinder pudrede deres hår hvidt) og alle de velmenende intentioner om endelig at opgive flasken, ser virkeligheden ud til at være kommet tilbage for mange mennesker.

Sharon Osbourne (tidligere amerikansk talkshowvært og hustru til Ozzie), som endelig opgav sin berømte rubinrøde nuance for at blive 'naturlig' sølvgrå, vendte straks tilbage til den oprindelige livlige nuance efter at have udtalt, at hun følte sig som en bedstemoder, hver gang hun så sig selv i spejlet. 

Røde toner er notorisk svære at vedligeholde (ligesom blonde toner), og farvepleje er en meget vigtig overvejelse i din hårplejerutine. At bevare livskraften eller beskytte den mod falmning og solskader er nøglen til at få lang levetid ud af hver tur til salonen.

Her er et par tips til at holde håret sundt derhjemme, når vi nærmer os sommersæsonen og forhåbentlig en tilbagevenden til det normale.

 

Farv aldrig dit eget hår

Det er den gyldne regel, og den fortryder du, hver gang du bryder den.

Hvis du føler dig fristet lige nu, så læg farvekassen fra dig, tag et par dybe indåndinger og løb en tur. Der er aldrig kommet noget godt ud af denne form for selvmedicinering.

Jeg har oplevet mange katastrofer (både personligt og professionelt) mange gange. En god ting ved COVID er, at din frisør sandsynligvis aldrig har haft mere tid og motivation til at chatte med dig og sandsynligvis vil forbarme sig over en øjeblikkelig aftale.

En lille smule hastværk i din stemme vil sandsynligvis få en hel del sympati fra din farvelægger til gengæld.

 

Farvebeskyttende shampoo og balsam

Farvebeskyttende hårplejeprodukter er den bedste måde at bevare din farves friskhed og klarhed på, uanset om du er blond, brunette eller ildrød.

Skånsomt tonende shampooer i violette, rødbrune eller kobberfarvede nuancer vil modvirke messingguld, genoplive falmede røde nuancer og give glans til rige brunettefarver. Brug sulfatfri formler, når du renser, for at reducere overfladeaktive stoffer, og hold dit hår velplejet med farvebeskyttende ingredienser som sheasmør.

Regelmæssig fugtning holder dit hår sundere og holder på farvepigmenterne i længere tid for større dybde og livlighed. 

 Vedligehold og forlæng din hårfarve
Martinsson King Shampoo og balsam er veganske og giver fuld farvebeskyttelse.

Vital Rens & Skyl

Vital Rens & Skyl

357.50 SEK 550.00 SEK

  Rigt fugtgivende shampoo og balsam til tørt hår, der er stresset og trænger til lidt kærlighed. Egnede hårtyper: farvet/lysnet, tør hovedbund, kruset eller krøllet, filtrer let, beskadigede eller spaltede spidser. Fugtgivende ingredienser i denne formel giver næring til dehydreret hår,... Læs mere


UV-beskyttelse

Det er der ikke mange i Nordeuropa, der bekymrer sig om, især ikke hvis man ikke har set solen siden oktober.

Men UV-stråler fra solen er en vigtig faktor, når det gælder falmning af farver og tab af livskraft, selv når vejret ikke er særligt varmt. Ultraviolet stråling beskadiger hårets fibre, forårsager tørhed og tab af farvepigmenter i hårstrået.

Naturlige ingredienser som solsikkefrøekstrakt indeholder fedtsyrer, der minimerer solskader, mens brug af et vandopløseligt UV-filter i dit stylingprodukt absorberer UV-strålingen.


Style Memory kombinerer varme-/UV-beskyttelse i en hårspray med fleksibelt hold.

Style Memory Heat/UV Shield working spray

Style Memory Heat/UV Shield working spray

275.00 SEK

  Varme/UV-beskyttende spray med anti-frizz og en smart stylinghukommelse. Beskyt dit hår: Beskyt dit hår mod varme fra stylingredskaber (op til 200C/410F) og solens farveblegning med denne dynamiske varme/UV-beskyttelsesspray! ... Læs mere

Undgå for meget shampoo

Over-shampooing er en ting!

Jeg kan huske i 80'erne og 90'erne, hvor det var nødvendigt at vaske håret hver dag, især når man tænker på de mængder af stylingprodukter, vi brugte. Bivirkningen er, at hver gang du vasker dit hår, løsriver du farvemolekyler fra hårets cortex og skyller dem ud i afløbet.

Hvis du bruger mildere, sulfatfri shampoo med farvebeskyttende ingredienser, vil farven falme mindre, når du rent faktisk skal vaske dit hår. Tørshampoo er den bedste måde at forlænge tiden mellem de egentlige hårvaske og er den perfekte løsning til at holde dit hår friskt og velduftende.

Prøv at holde det faktiske antal hårvaske nede på 1-2 gange om ugen, og brug en plejende tørshampoo i mellemtiden. Du sparer også en masse stylingtid om morgenen!


Invisible Cleanse er en plejende og transparent tørshampoo til alle hårtyper og -farver.

Invisible Cleanse dry shampoo

Invisible Cleanse dry shampoo

275.00 SEK

  Transparent, plejende tørshampoo-spray uden pudderagtige, sprøde rester. Øjeblikkeligt friskt hår: Giv dit hår nyt liv med denne rensende og plejende spray. Føles og dufter rent hele dagen! Let at anvende: Bare spray gennem håret for at få en... Læs mere


Pump volumen op

Et af mine yndlingstricks til at skjule mørke eller uvenlige rødder er at tilføje mere liv og krop til stilen.

Den hurtigste måde er at ændre skilningen og gøre den mindre defineret. Hold det overordnede look lidt løst for at aflede opmærksomheden fra den åbenlyse indflyvning til landingsbane 4 i Heathrow på dit hoved.

Brug din halekam til at skabe et zig-zag-mønster langs din skilning, det er et godt camouflage-trick. Bløde frynser eller gardinpandehår kan skjule eventuelle grå hår, der titter frem ved tindingerne, og volumen på toppen med lidt ekstra fylde kan også distrahere øjet.

Lidt rygkæmning og et par bløde strandbølger vil give dig så meget ekstra selvtillid, at ingen alligevel nogensinde vil bemærke de mørke rødder!

JBF Volume giver dig fantastisk, fleksibel og ikke-klæbende volumen.

" Tilbage til bloggen