Aflivede hårmyter. Tro ikke på de falske nyheder om dit hår.

Aflivede hårmyter. Tro ikke på de falske nyheder om dit hår.


3 minutters læsning

Der findes mange usande myter om hår. Nogle af dem har eksisteret så længe, at det er svært at vide, hvad der faktisk er sandt. Vi har aktiveret vores #MKdebunker for at finde nogle af de mest almindelige løgne og aflive nogle af hårmyterne.

Hårmyte nr. 1. At klippe dit hår får det til at vokse hurtigere

Det er ikke sandt, men ved at klippe spaltede spidser af, før de spreder sig højere op i hårstrået, undgår man, at de knækker, hvilket betyder, at dit hår bevarer sin længde. På trods af påstande fra mange hårplejemærker kan spaltede spidser ikke repareres eller forsegles, men du kan hjælpe med at forebygge dem. At holde håret godt hydreret og have god beskyttelse, når du bruger opvarmede stylingværktøjer, samt at gå til regelmæssig trimning på salonen, kan alt sammen hjælpe med at bevare smukke flydende lokker!

Hårmyte nr. 2. Dit hår vænner sig til den samme shampoo og balsam

Nope! Hvis du føler, at din hårpleje ikke længere virker, er det sandsynligvis, fordi dit hårs behov har ændret sig. Hvis du startede med tørt, skadet hår og har brugt de rigtige produkter, burde de have afhjulpet problemet, så du kan opleve, at de nu er for tunge til dit hår. Hvis du har lysnet din hårfarve eller har ændret kost eller livsstil, kan det også påvirke dit hårs tilstand, og du skal måske tilføje flere fugtgivende produkter til din hårpleje. Kort sagt, din hårpleje bør revurderes lige så ofte som din hudpleje.


Se vores fantastiske shampoo+conditioner-tilbud!

Klik her for mere information.


Hårmyte nr. 3. Stress gør dit hår gråt

Efter alt det, vi har været igennem i 2020, er det heldigvis heller ikke sandt. Dine hårsække har pigmentceller, der laver melanin, et kemikalie, der giver dit hår dets farve. Når du bliver ældre, begynder disse celler at dø, og uden pigment vokser de nye hårstrå i forskellige nuancer af grå og sølv. Hvornår denne proces begynder, er primært genetisk betinget, så hvis en af dine forældre havde gråt hår, da du var 30 år, er der en god chance for, at du også får det.

Hårmyte nr. 4. Håret vokser hurtigere om sommeren

Ud af alle hårmyter er denne faktisk sand! Undersøgelser har vist, at dit hår kan vokse op til 10% hurtigere i sommermånederne. I de varmere måneder er vores blodgennemstrømning langt mere effektiv, fordi den ikke behøver at arbejde så hårdt for at holde vores indre organer varme og velfungerende. Øget blodgennemstrømning betyder, at mere blod når hovedbunden og øger strømmen af næringsstoffer til håret, hvilket fremmer en lidt hurtigere hårvækst. Vi kan forbedre effekten af denne proces ved at sikre, at vi har en sund og velafbalanceret kost.

Held og lykke med dit hår!

 

" Tilbage til bloggen